Beplanting

Schilderen met planten. MPS Hoveniers is specialist in aanleg en onderhoud van onderhoudsarme mixbeplanting voor tuinen om het hele jaar van te genieten. In alle seizoenen.

Door onze onderscheidende plantenkennis als gevolg van jarenlange ervaring (bij onder andere Kwekerij Lageschaar) en scholing, worden wij veel gevraagd voor het ontwerp aanleg en onderhoud van planten- en bloementuinen. Niet alleen voor particulieren, maar ook door bijvoorbeeld gemeenten voor het openbaar groen regelen wij de beplanting. Bekend zijn de zogenaamde prairietuinen waar we veel ervaring mee hebben. Patricia, heeft zelfs meegeholpen met het ontwikkelen van de eerste prairietuinen in Nederland. Een bekend voorbeeld hiervan is de prairietuin op de Floriade 2012 in Venlo, waar Patricia het ontwerp heeft gemaakt.

Prairietuin

Prairietuinen zijn een schilderachtige combinatie van planten, grassen en bloemen. Nauwkeurig geselecteerd op de verschillende eigenschappen van de beplanting. Door de juiste soorten in de goede verhoudingen bij elkaar te plaatsen, zorgen we voor een uniek kleurenpallet voor elk seizoen. Dit levert prachtige natuurlijke tuinen op die bij veel mensen tot de verbeelding spreken. In onze eigen voortuin hebben we dit ook toegepast. Regelmatig zien we mensen voorbij komen die even snel een foto maken van de tuin. Elk seizoen in perfecte harmonie!

Het voordeel van dit soort mixbeplanting is dat er weinig onderhoud nodig is. Bemesten is meestal niet nodig en wanneer de siergrassen aan het einde van de winter een keer gemaaid worden, zit het meeste onderhoud voor het hele jaar er al weer op. Optimaal genieten met in verhouding weinig werk dus. En als u helemaal geen onderhoud wilt, kunt u dat natuurlijk door ons laten doen. Wij zijn specialist in het onderhoud van prairietuinen.

Bijen en vlinders

Een prairietuin of tuin met mixbeplanting biedt niet alleen veel beleving, maar is daarnaast ook een fantastische leefomgeving voor bijen en vlinders. Deze mooie, nuttige diertjes hebben het steeds moeilijker in Nederland. Met onze bloemen- en plantentuinen weten we ze weer te lokken. Niet alleen mooi, maar ook nuttig.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op of bekijk eens wat voorbeelden van mooie mixbeplanting.

Projecten

Wilt u meer weten?

MPS Hoveniers

Julianastraat 18
7081 CR Gendringen
T 0315-840 263
E info@mpshoveniers.nl
Maarten: 06-20 495 910
Patricia: 06-20 340 908