Tuinonderhoud

Een mooie tuin valt of staat bij goed onderhoud. Wij helpen u daar graag een handje bij.

De belangrijkste onderhoudsbeurten van uw tuin zijn die in het voor- en najaar. Tijdens de voorjaarsbeurt maaien we bijvoorbeeld vaste planten af, verticuteren we het gazon en bemesten we de tuin waar nodig. In het najaar snoeien we onder andere de beplanting die wintersnoei verdraagt. Denk hierbij aan struiken, heesters en heggen. Daarnaast voeren we ook reguliere onderhoudsbeurten uit zoals het bladvrij maken van gazons, onkruid wieden en het aanvegen en onkruidvrij maken van verhardingen.  Dat maakt het tuinonderhoud compleet.

Buiten het voor- en najaar om, zorgen we voor tussentijds onderhoud. Dit is maatwerk en houdt in dat we bijvoorbeeld hagen scheren en sommige vaste planten snoeien om herbloei te stimuleren. Ook is dit vaak weer een moment om te bemesten. Daarnaast letten wij er als plantendeskundigen op dat de plantgroepen mooi in evenwicht blijven en elkaar versterken. Met de juiste aanpak kunt u zo nóg meer genieten van uw tuin.

Belang van goed tuinonderhoud

Het onderhouden van uw tuin is niet alleen belangrijk voor het aangezicht, maar bespaart ook kosten op langere termijn. Als een tuin goed bijgehouden wordt, gaat deze langer mee. Natuurlijk kunt u ook veel zelf en vindt u dat misschien wel erg leuk. Niets zo fijn als even lekker in de tuin werken, dat kunnen wij beamen. Maar tuinonderhoud is meer dan onkruid wieden. Met name bomen, en meerstammige heesters die zijn opgenomen in het tuinontwerp, hebben de juiste aandacht en vormsnoei nodig om uit te groeien tot mooie beeldbepalende elementen in uw tuin. Onze geschoolde medewerkers weten bij elke vorm van tuinonderhoud het beste resultaat te bereiken. Dit doen we doorgaans aan de hand van een op maat gemaakt onderhoudsplan. En dat kan heel goed samengaan met klein onderhoud dat u zelf uitvoert.

Biologische bestrijding van ziekten en plagen

We houden op biologische wijze uw planten gezond waardoor ze minder vatbaar zijn voor ziekten en plagen. Wanneer u een ziekte of plaag vermoedt, komen wij bij u langs om de situatie te beoordelen.

Contact

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van tuinonderhoud? Neem dan contact met ons op.

Projecten

Wilt u meer weten?

MPS Hoveniers

Wiekenseweg 18a
7081 HV Gendringen
T 0315-840 263
E info@mpshoveniers.nl
Maarten: 06-20 495 910
Patricia: 06-20 340 908