Ga naar de inhoud

Onderhoud

Een mooie tuin valt of staat bij goed onderhoud. De belangrijkste onderhoudsbeurten van je tuin zijn die in het voor- en najaar. Tijdens de voorjaarsbeurt maaien we bijvoorbeeld vaste planten af, verticuteren we het gazon en bemesten we de tuin waar nodig.

In het najaar snoeien we onder andere de beplanting die wintersnoei verdraagt. Denk hierbij aan struiken, heesters en heggen. Daarnaast voeren we ook reguliere onderhoudsbeurten uit zoals het bladvrij maken van gazons, onkruid wieden en het aanvegen en onkruidvrij maken van verhardingen. Dat maakt het tuinonderhoud compleet.

Buiten het voor- en najaar om zorgen we voor tussentijds onderhoud. Dit is maatwerk en houdt in dat we bijvoorbeeld hagen scheren en sommige vaste planten snoeien om herbloei te stimuleren. Ook is dit vaak weer een moment om te bemesten. Daarnaast letten wij er als plantendeskundigen op dat de plantgroepen mooi in evenwicht blijven en elkaar versterken. Met de juiste aanpak kun je zo nóg meer genieten van je tuin.

Belang van goed tuinonderhoud

Het onderhouden van je tuin is niet alleen belangrijk voor het aangezicht, maar bespaart ook kosten op langere termijn. Als een tuin goed bijgehouden wordt gaat deze langer mee. Natuurlijk kun je ook veel zelf doen. Niets is zo fijn als even lekker in de tuin werken dat kunnen wij beamen. Maar tuinonderhoud is meer dan onkruid wieden. Met name bomen en meerstammige heesters die zijn opgenomen in het tuinontwerp hebben de juiste aandacht en vormsnoei nodig om uit te groeien tot mooie beeldbepalende elementen in je tuin. Onze geschoolde medewerkers weten bij elke vorm van tuinonderhoud het beste resultaat te bereiken. Dit doen we doorgaans aan de hand van een op maat gemaakt onderhoudsplan. En dat kan heel goed samengaan met klein onderhoud welke je zelf uit kunt voeren.

Biologische bestrijding van ziekten en plagen

We houden op biologische wijze je planten gezond waardoor ze minder vatbaar zijn voor ziekten en plagen. Wanneer je een ziekte of plaag vermoedt, komen wij graag bij je langs om de situatie te beoordelen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Vraag het ons!

Kunnen we je adviseren, een ontwerp maken of direct aan de slag om een mooie tuin aan te leggen? Neem contact met ons en we kijken naar de mogelijkheden om te helpen.

whatsapp