Ga naar de inhoud

PROJECT VDS | Azewijn

Deze woning is gelegen op een ruim perceel, omgeven door prachtige natuur, en biedt een betoverende omgeving waar de schoonheid van de natuur en het comfort van het huis samenkomen. De landelijke tuin is opgedeeld in verschillende tuinkamers, elk met een uniek karakter en sfeer.
Eén van deze kamers beschikt over een zwembad en een overdekt terras, terwijl een andere kamer een uitgestrekt gazon met een vijver bevat.

Een uitdaging in de tuin was de aanwezigheid van windmolens in de aangrenzende weilanden, die zowel visuele als geluidsoverlast veroorzaakten. Om dit probleem aan te pakken, werden leibomen langs de muur geplant, waardoor de windmolens nu grotendeels aan het zicht zijn onttrokken en de geluidshinder aanzienlijk verminderd is.

Het zwembad bevindt zich in een aparte tuinkamer, omgeven door privacy biedende ligusterhagen en een gemetselde tuinmuur. In deze kamer bevindt zich ook een overdekte buitenruimte met open haard, perfect om te ontspannen na een drukke dag of om met vrienden bijeen te komen voor een heerlijke barbecue. De beplanting in deze kamer is weelderig en zorgt gedurende het hele seizoen voor bloei, met minimale onderhoudseisen.
Achter de tuinmuur ligt meteen een paddock paradise voor de paarden, en dankzij een opening in de muur lijkt het alsof de paarden rechtstreeks de tuin kunnen betreden.

In de tuinkamer met de vijver heerst een geheel andere sfeer. Hier vormt de vijver het stralende middelpunt te midden van een uitgestrekt gazon. Op de vlonder kunt u genieten van de rust en sereniteit van het wateroppervlak, omringd door de natuur.

Volgende project Mipatio | Leeuwarden
whatsapp