Ga naar de inhoud

Project Theetuin | Almen

Landgoed ‘t Besselink; een unieke plek op het platteland aan de rivier de Berkel.

Het landgoed maakt deel uit van het programma “Ruimte voor de Rivier” van het Waterschap Rijn & IJssel, waarbij de Berkel is heringericht met nieuwe meanders. Ter hoogte van de Stuw Besselink is de historische waterloop rondom de woning hersteld en verlengd als vispassage.

Op het erf binnen de gracht bevinden zich de T-boerderij en de Schoppe, waarin het theehuis is gevestigd. Om voldoende privacy tussen de woning, Schoppe en straat te creëren, is er gekozen voor twee tuinen met verschillende karakteristieken.

Rondom de woning is een formelere tuin aangelegd. Het grote terras aan de oost- en zuidzijde, omringd door bloeiende borders en met privacy dankzij het bosplantsoen, biedt een heerlijke plek om buiten te zitten en te genieten van de omgeving. De strakke opzet aan de noord- en westzijde met uitsparingen in het straatwerk lopen naadloos over naar het landschap. De toevoeging van Hydrangea aan de noordzijde accentueren het statige karakter van de woning en maken het mogelijk om van binnenuit maximaal te genieten van het landschap. De vakken aan de westzijde zijn ingevuld met een boeket van vaste planten om een overgang te maken naar de prairietuin rondom de Schoppe, waarin het theehuis is gevestigd.

Het terras van de theetuin is omgeven door een prachtige prairietuin die met zijn bloeiende planten gedurende het hele seizoen kleurt. De siergrassen die zelfs in de winter voor een mooi uitzicht zorgen is hij een lust voor het oog. Het is de perfecte locatie voor een ontspannen middagje thee drinken omringd door de natuur!

Volgende project PROJECT VDS | Azewijn
whatsapp